måndag 6 september 2010

YES!!! där satt den !!

 mystiska skuggor

Ha!!! Det är några mystiska skuggor i mitt kök när solen lyser in ! Och på väggen är det något svart .. vad kan det vara mån tro??

i mitt kök

Jepp, just precis Drutten, jag har fått satt upp mina mina gardiner, tra la la :) Handlade nya knektar på Bauhaus och en ny gardinstång. Då kunde jag sätta upp både hyllan och fönsterbrädan, tra la la, vad jag är glad!! Konsollerna skruvades fast precis utanför fönsterlisten, hyllan var så pass att det gick precis, en centimeter till och det hade fungerat dåarligt..

just det !!!

Så nu hänger dom där, mina virkade gardiner, äntligen ser det bebott ut igen här i köket och jag kan långsamt yta första hjälp på mina stackars poslinsblommor som har upplevd en undangömd tillvaro, inklämda i andra fönster..

morgonsolkvällsol 

Jag hittade några höga lerkrukor på Bauhaus när jag var där så mina stackars sista sticklingar som hade vuxit långt ut av dom små krukorna dom stod i fick ny, rymligare logi i dessa. Blev inte färdigt, det är många flera som ska in i det här fönstret..

DSC_0005

Sen klarar jag inte att bestämma mig för om gardinen ska vara framför eller bakom krukväxterna. Mina konsoller var så smarta med fyra snirklar så jag fick ju faktiskt många alternativ. Just nu hänger stången i den översta.

köksfönstret en mörk kväll

Så nästa kupp. -“Ska jag sätta upp lamporna?” frågade han med skruvmejseln i handen.  Vilka lampor, jag ska då inte ha upp mina bonderöda keramiklampor igen! -“Men det måste då vara en lampa i fönstret! ” Så, jag ska ut på jakt igen, stickkontakten sitter ju där i taket tom och väntar..

morgonstund har guld i mund :) dom täcker faktiskt bra fönstret..    

Så vad med det andra fönstret? Vi har ju inte fått våra glasplattor på väggen ännu så det är inte några lister heller här. Men jag ska få hängt upp nischen här också, blir bara tvungen att flytta fästerna så att den skruvas fast uppe och inte på sidorna. Hyllan kan jag bara glömma men jag har fått löfte om att kunna fästa gardinstången, så kafégardinen kommer upp igen. Ännu bättre, “regeringen” har gett mig lov att skruva två krokar i taket så jag kan ha två amplar hängande i stället.

En aldrig så liten svipptur inom Plantagen på hemvägen resulterade i tre svartglasserade blomkrukor till några Hoya som växer runt bågar. Tänk, bara att få krukväxter i fönstret hjälper, genast ser det mindre kalt ut och jag bryr mig mindre om utsikten mot den röda bilen..

porslinsblommorna täcker bra mot insyn

Att Hoya Polyneura har en blomknopp gör ju inte direkt lyckan mindre. Tjo ho, jag är på gång, nu får jag satt mitt präg på köket igen! Utan krukväxter, vad är det för hem, inte sant mamma? Lite djungel skapar trivsel ;)

hoya polyneura med knopp

Nu målar jag hyllor för glatta livet, dom ska upp igen dom också på väggen. Dom ser bara inte ut som förut, nyinköpta förståss.. Ett litet problem bara, jag vill ha svarta krokar, det hittade jag inte. Kan man spraymåla dom, vad tror ni?

11 kommentarer:

Ingela sa...

GRATTIS till ett jättefint kök!!!
Härligt då man har kommit så här långt efter att levt mer eller mindre upp och nervänt länge!

Nu ska här mysas och lagas mycket gott ;-)

Birgitta sa...

Så fint det blir i ditt kök. Gardinen är så läcker. Du ska se att snart har du allt klart och kan ägna dej åt andra ting.
Du kan säkert spraymåla tror jag.
Kram Birgitta

Mia stickar sa...

Så kul du äntligen fått upp gardinerna och får börja göra hemtrevligt!

Anta sa...

Grattis till ditt nya fina kök, visst ska det vara mycket blommor.
En annan undran säljer du några skott av dina Hoyor, jag skulle gärna vilja köpa ett skott av dej jag har sett den på din hoya blogg den mörka med röd stjärna.
Ha det så bra, kram

Lilli sa...

Det blev väldigt fint i dina köksfönster :) "Det är de små detaljerna som gör´et". Nåja, gardiner är ju inte så "små detaljer" förstås. Jättesöta gardiner!

Unknown sa...

Så flott det ble :)

Helena sa...

Vad bra att det ordnade sig. Jättefint blev det, hela familjen måste vara nåojd nu. Nu kan du njuta av köket.

Reginas Cottage sa...

hi mia,
your new curtains looking gorgeous.
i like it,very!!!!
Have a nice time,
regina

Mimmi Hek sa...

Visst är det sista pysslet i ett nyrenoverat rum det som är pricken över i:et. Grattis till blomknoppen. Att spraymåla går utmärkt.

Mia stickar sa...

Du har nåt att hämta på min blogg!

Anonym sa...

GODT JOBBA!!!! du klaret det :)))) herlig Mia.. det ble nydelig.. la gardinene henge slik som nå.. regner med de trenger lys de der krukkevekstene ;)

klart du kan spraymale kroker.. de finnes ikke i sort.. hverken her eller i DK har saumfart alle byggevaresjapper men.. jeg HAR sett de i Sverige!!!! hos Galne Gunnar i Umeå men, det er en stund siden det da:))

ha en trivelig dag i sør.. her skal alle krukkene tømmes og så en tur på Plantasjen:)) ny klem :)