onsdag 1 september 2010

Hjälp – nu klickar det snart !!

problemer med insyn..fönstret mot grannen 

Inte förvänta vackra interiörbilde från mig, dom existerar inte. Men det här är mitt andra köksfönster. Nu behöver jag hjälp, lyckan från helgens uppstart med att måla dom gamla hyllorna är utbytet mot förtvivlan och tårar. Det går bara inte !!

  fönstret ut mot vägen

Mina gamla lösningar i köksfönstrena kan inte sättas upp, dom var nämligen fastskruvade i listerna runt fönstret och det får jag inte lov till, kompositt kallar han materialet för. Jag har mest av allt lust att bara skita i hela saken, mina virkade gardinkappor och kafégardiner kan bara ligga där och samla damm. Nu är det inte bara alla dukar som har blivit överflödiga, suck.. Nytt kök är inte bara glädje och glamour!! Har någon en idé om hur jag ska kunna kamuflera utsikten mot grannens röda bil? och hur jag någonsin ska kunna få tillbaka mina Hoya in i köksfönstret? Vad gör man ? = förtvivlad!! I det första fönstret kan jag ju bara laga nya hyller, (svarta smidjärnsknektar?) som är lite bredare så det är inte problemet, men det andra, inklämt mellan kökskåp, jag anar inte hur ??!!??

  vintergardiner

Rutiga vintergardiner, virkade sommargardiner.. Bara några nostalgibilder.. inte för att jag nu när jag ser tillbaka saknar fönstrena, inte vill jag ha upp dom gamla hyllorna heller ser jag.. Men jag VILL ha krukväxter och jag VILL ha gardiner så finns det några tips?

sommargardiner

Ha! så en liten notis för minnet, idag skulle vi få satt upp våra glasplattor över bänken – trodde vi. Nu ville det sig inte bättre än att den ena glasskivan hade en luftbubbla i glaset… gissa? just det, tillbaka till fabriken, tilbaka till glasmästaren, nya veckors förseningar… Men till julpynten ska upp så måste det väl vara färdigt ?

14 kommentarer:

Nanne sa...

Blir det lenge til du pusser opp igjen Mia? Skjønner at du blir frutrert. Jeg har ingen gode forslag til gardinoppheng, men du får sikkert råd hos etablerte gardinforretninger. Lykke til!!!

Mimmi Hek sa...

Så snabbt förbyts glädje i ledsamhet. Fråga någon gardinaffär vad du ska göra. Dom brukar vara hjälpsamma.

Birgitta sa...

Hej! Det brukar allti bli en massa strul när man byter kök. Jag tror att det löser sej i slutänden.
Kram Birgitta

Helena sa...

Ta flera djupa andetag, och låt det vara någon dag. Fråga någon gardinexpert, det är nog det bästa. Du verkar vara väldigt händig med många ting, så det kommer att ordna sig. LYCKA till.

Uttan sa...

Problem ska lösas.....
Här har Jag börjat sätta gardinerna lite högre ovanför fönstren Du kanske får skruva i väggen ovanför?
Det skulle Jag gjort.Bygg om hyllan lite du vet såga lite här och lite där om Du vill ha den men jag skulle nog bara ha en stång av något slag. Du löser detta. Det kommer att bli sååå bra.
Annars får Du sätta krokar i taket ;)
Här var jag tidigt uppe för att jag skulle tvätta men men inget vatten!!! å precis i dag när solen skiner så jag kunnat hänga ut tvätten...så typiskt!

Kram!

Sjömans-Elin sa...

Du kan väl ha kryddväxter i fönstret? Finns säkert någon snygg trälåda eller något ört-set som man kan använda så det blir fint. Och så kan du använda en klätterväxt som gardin :P

Pixi sa...

Ser att du fått lite tips ,jag håller med dem.!Pröva det annars så tror jag nog att du kommer på EXAKT hur du vill ha det när du "rumstrerar" Kram kram =)

Ingela sa...

Lättast är kanske att vara så pass kompis med grannen så att han går med på att flytta sin bil. Utsikten är ju jättevacker annars.

Förövrigt får det bli problemlösning

Living next to me sa...

Det ser jo ut som du finner ut av det meste..men lift gardin løser problemet med innsyn..
Det kan festes over vindu..
etter mål ( vi hadde samme problem der vi bodde før .
Her er det karnapp vindu så de hjemmehekla har datteren min fått..
Men så flott kjøkken da..
Det ordner seg.
Husk Storm P,s tre T ,er
TING TAR TID
F.

Tigris Predikantan sa...

Förstår dig ... ibland blir det annorlunda än man trott. Önskar jag kunde komma med tips ... sänder i stället en vacker tanke!

Jorunn Pedersen sa...

Når det gjelder gardinene, så kan de vel festes OVER vinduet?
Her hvor jeg bor er alle vinduslister av metal, og de får man ikke festet noe på... Så gardinstangen blir festet litt over listen, på veggen.
Hyllen kan du kanskje sage av slik at den passer inn... og hva med å feste den i veggen på skapet siden den ikke kan festes i listen..? Det er jo bare å bore et lite hull i veggen på skapet, og skru fast med en solid skrue...eller to.

Når det gjelder spørsmålet ditt til diagrammene i bloggen min, så er jeg ikke heeelt sikker på hva du mener..? Man hekler jo rundt da... Legger opp luftmaskene i midten, lager en ring, og følger mønsteret rundt og rundt... Vanskeligere er det ikke.

Bestemor Drillo sa...

Jeg er ikke noe flink til å finne løsninger på slikt, men jeg er sikker på at du får masse gode råd!
Problemer er til for å løses !
Klem til deg!

Anonym sa...

Skjønner deg godt Mia.. gleden blir jo til et mareritt..

Går ut i fra at veggen er av sponplater ??

Denne løsningen passer best over vinduet da den tar stor plass men, da får du opp gardiner og kan sette plantene på hylla.

Du må finne hylleknekter og kjøpe hobbyplank og lage hyller av .. evt. lage knektene selv.

Skru knektene utenfor vinduskarmene. Finn tynn rundstav hos Byggmakker eller lignende og få noen til å lage hull gjennom knektene som du trer staven inn i. Den skal fungere som gardinstang.

evt kan du lage hyller mellom skapene mot naboens røde bil. men da må du skru i skapene noe hyllene kan hvile på og legge en hylle opp på de .. skjønner du hva jeg mener ?

kompositt et et dårlig materiale å skru i. det kan la seg gjøre men da skal man bruke spesialplugger lik de man bruker i gips.

lykke til Mia.. stor varm trøsteklem til deg!!

Åsa sa...

Ja du Mia, har inget tips att komma med. Hoppas att det löser sig för dig!

Kram Åsa