lördag 25 september 2010

Äntligen är pläden klar..

 

Nackdelen med ryggläge är väl kanske just det, ryggläge. Man får inte stort gjort av sånt man ellers tillbringar fridagar med. Men fördelen efter ett dygn här i soffan framför TV’n är kanske att jag äntligen har hunnit se alla episoder av årets ‘Grønn glede’ på NRK’s nett TV. Det är ju bara att koppla på PC’n mot flatskjärm och stereo så blir det rena filmafton, fast mitt på dagen.

Inte är det stort annat jag kan göra heller än kanske sticka då. Nu fick jag ju äntligen tid att göra färdig min pläd, 20 rutor hinner man lätt i löpet av en dag. Dominorutorna jag startade med i slutet av februari har nu blivit till en pläd på 10 x 16 rutor, varje ruta är lite över 10 cm så nu är det alldeles lagom stort att slänga över mig här i soffan. Jag lagade en kant runt det hela med ett varv av virkade fastmaskor först men så blev det ett varv till av trestavspar, tyckte jag behövda en helthetlig avslutning.

Sån ser det ut i sin hela storlek, nu har jag inte lagat något färgmönster men tagit det garn jag har haft lust till, därför ser det kanske lite rotigt ut. Lite ojämnt också då den faktiskt är en pläd av restgarn, og restgarnen var av olika slag, men i stort sett babyull till stickor 2,5 – 3 cm. Räknar med att det sträcker ut sig med tider allt efter det blir använt. Nu ligger jag här och väntar på ny garnleverans, jag har sänt husets herrar till Sparkjøp. Dom ska handla garn till mor, får se hur det blir. Sparkjøp har ett eget teppeullgarn hittade jag på nätet, kanske inte lika många färger som ‘Mor Aase’ men Rema här har inget garn så ‘second best’ får duga.. Jag har nämligen lust att härma efter Bea, som lagar den HÄR stiliga pläden. Jag har ju ännu några dagar till framför mig :)

Nu är det dags att plugga in PC,en igen och se gårdagens trädgårdsfredag. Snack om att jag kommer bli lat!

12 kommentarer:

Mia stickar sa...

Den blev superfin din filt, vilket jättejobb!

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Gratulerer med pleddet. Det ble kjempefint, men huttetu for en jobb.
God bedring med beinet.

Uttan sa...

Så fin och så skönt med den pläden nu i höstrusket.

Läser om nån operation men jag har nog missat lite men hoppas att det har gått bra och att Du mår bra.

Grattis till det fina hjärtat som Du har vunnit.Så roligt!

Önskar Dej en Trevlig Helg!
Kramar!

Bodil sa...

Så fargerikt og flott teppe :) Det blir godt å ha i sofaen til vinteren. Ha ei fin helg :)

Tigris Predikantan sa...

Så fin den blev! Vilket jobb!
:)

Nanne sa...

Gratulere med flott teppe. Det tenker jeg er godt å ha over seg når du ser grønn glede på skjermen. Håper det går bra med deg og benet ditt. Klem......

Birgitta sa...

Vad fin pläden blev. Ingen risk att du ligger i soffan och har långtråkigt nu.
Krya på dej.
Kram Birgitta

Anta sa...

Filten blev jätte fin, härlog färgklick i höstmörkret det kan behövas. Krya på dej, Kram

Mimmi Hek sa...

Vilken härlig pläd. Alla färger gör att man blir glad då man ser den. Säkert glad av att ligga under den också.

Beate sa...

så flott!! og for en jobb da!!

Åsa! sa...

Krya på dig! Hoppas du kan njuta lite av lugnet i soffan om du nu ändå är tvungen att vara där.

Strikkebesta sa...

Herleg pledd! Eg er odså i gong med eit pledd strikka som dominoruter, men eg lagar rutene med diagonal vekselvis mot venstre og høgre. Når det gjeld å få lage seg bok av blogginnlegg kan du gå til nedst i venstremargen min og klikke på biletet av boka, så vips! er du på adresse som eg brukte:)