onsdag 25 januari 2012

Det känns nästan som om jag druknar..

Ja, det känns nästan som om jag drunknar i ull just nu. Det är ulltustar högt och lågt i vårat hem. Jag behöver fler pappkartonger som jag kan ha allt i, tvättad, torkad ull tar mer plats än den skitiga som kom i posten. Igår kväll tog jag mig i varje fall lite i kragen. Den vita höstullen hade torkat så en god del till blev färgat. Mycket trevligare att färga tvättad ull än den skitiga. Det blev rött och blått den här gången så nu har jag alla fyra färger i tillägg till den rena vita..

Men all den höstullen får vänta för först är jag tvungen att bli färdig med mitt ½ kilo spelull. Jag tycker jag sitter och kammar en evighet och nu börjar det faktiskt synas i korgen, det minskar! men, det är fortfarande massor kvar. Det sista dagars kammande har blivit lite mera garn.

63 gram/ 216 meter ( 343 m/hg) tvåtrådigt kamgarn

Också detta är samma blandning mellan spelull och merino. Undrar om jag får ihop tillräckligt till en kofta igen, (den andra, bruna koftan är snart färdigstickad ). När kamgarnet är färdigt väntar ju kardorna på attt göra sitt. Då blir det ännu mera garn, om jag någonsin kommer så långt..

Här är i varje fall dom första två, det vänstra är tvättat, det högra det nyspunna. Klart, det tvättade ser lite fluffigare ut men det är inte stora skillnaden. Nu väntar kammarna på mig igen, det tar sin tid med mina små finkammar, har verkligen gått några rundor med mig själv, ska jag beställa en större bordskam? Men priset, oj, oj… Man kan ju undra om inte dom här stora garnmängderna lika väl kräver lite större utrustning…

4 kommentarer:

Mimmi sa...

Så mycket garn det blir. Du kan snart öppna garnaffär.
Kram

Hilde sa...

Det ser så morsomt ut med farging, karding og spinning :) En eller annen gang vil jeg også forsøke meg på det.

Skal bli spennende å se hva du lager av garnet :)

Anna - stickande trädgårdsmästare sa...

Vilket vackert garn du spunnnit, färgen är helt ljuvlig. Har den så vacker naturlig färg?

Emelie sa...

Du ser ut att ha det du gör :) Men så fint det blir! Du skulle säkert kunna börja sälja garner - dyrt ;)
Ha en fin dag! :)