tisdag 3 januari 2012

Jag blir helt uppslukt..

17 gram/45 m ( 265m/hg) inte mycket men jag var tvungen att spinna klart den kammade ullen jag inte fick plats med på sista spolen. Och tvinningen gick som en dans när jag fattade att det enda jag behövde göra var lite olivolja på metallpinnen som spolen satt på. Då snurrade den runt så det susade!

Men då hade jag allra redan kommit halvvägs, men tårar och tandagnista för tråden slet sig hela tiden av, vilket syns på tvinningen. Men nu vet jag ju hur jag får ordnat det till nästa gång. Och nästa gång är redan på gång, himmel och hav så kul det är att kamma och sedan karda upp det som blir kvar. Nu har jag blivit helt hekta, igen..

7 kommentarer:

MiA sa...

De holländska spinnproffsen vi gick kurs för förra året säger, ny vaselin på tenen mellan varje gång man spinner! :)

Ann-Sofie sa...

Det är lustigt så besatt man kan bli av dessa garniga projekt. Lycka till!

Guri sa...

Synes du er kjempeflink til å spinne og få fint garn, jeg! Det er virkelig noe jeg kunne tenke meg å lære.... fikk karder av mannen til jul, så nå mangler bare kunnskapen :)

Lisa sa...

Den dag jag fått egna får (om ca 100 år) vill jag gå i kurs hos dig i hur man spinner. Du är suverän!
För att byta ämne, var i h-vittis har din kock fått tag på en sådan slingrig ingrediens??? Är det någon kompis som tröttnat på sitt husdjur och donerat de till middagsmat, fniss. Jag tycker synd om dig som verkligen avskyr de djuren. Det måste vara hemskt att veta vad som händer i köket! Ta och sniffa på ditt garn istället, då glömmer du allt läskigt = )

Nu är det sovning här, godnattkram!

Sjömans-Elin sa...

Vad fint det blev!

Och det är som MiA säger, Vaselin (eller olja) varje gång du sätter på en ny spole, så kommer det gå bättre!

LisaMatilda sa...

Härlig känsla det där när man är helt inne i någonting...

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken underbar färg!
Agneta kram