fredag 20 januari 2012

Färgglad fredag och russinfingrar

Med grönt, blått och gult färgpulver har jag färgat en god del av dom smutsiga lockarna av höstullen. Ja, förhoppningsvis var dom inte smutsikga längre efter tvätten jag gjorde innan men jag färgade dom direkt. Resultatet blev ganska brokigt, färgen fastnade inte helt som jag ville i ullen. Dessutom så tovade det seg samman så nu sitter jag med en seg massa av ull igen.

Ja en massa massa, jag färgade det sista partiet gult. Man ska ju spinna gult i januari så kanske det hinner torka så jag räcker ett garnprov innan månaden är över.. Dom här gula ‘lockarna’ ser mest ut som små saffransdegmaskar..

Så är det den en sista stora högen med vit ofärgad ull som ligger till tork. Jippiee!! Jag har tvättat allt som låg i kartongen till slut. Då kan jag i varje fall stryka det av min lista.

Den första tvättade rundan av höstull ligger och väntar i en papperspåse. Ett kilo, det blir väl inte lika mycket när den är tvättad, och ännu mindre när den är spunnen men nu måste jag helt klart sluta köpa mera ull iår. Lagret på vänt är i varje fall minst 5 kg.

Sån, mellan allt annat idag, så var jag ju bara tvungen att se hur de kammade tustarna ser ut när dom blir spunna. Tycker om det jag ser. Tvåtrådigt blir det misstänker jag. Men innan jag kan tvinna har jag många timmars kamming och spinning framför mig!

6 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Oh, det gröna, blå granet, så läckert och gult till, favvofärger!
Det verkar så kul att "göra" garn!
Kram

Lisa sa...

Saffrans... En helt korrekt liknelse! Jag känner smaken i munnen när jag ser bilden. Slurp!
Den gröna ullen ger mig vårkänslor. det där lysande är ju precis som vissa träd ser ut när löven spricker.
Vilka härliga tankar du framkallar hos mig! Det behövs idag, för just nu känns våren långt bort. Gråkallt och trist = (

Fredagsmys från Lisa

Mia stickar sa...

Blir lite avis, skulle också vilja kunna spinna fina garner"

Mimmi Hek sa...

Härliga färger och bra att det blir lite melerat. Ser proffsigt ut.
Verkar vara ett tålamodsprövande jobb.
Kram

Bente`s Hobbyrom sa...

For noen herlige farger og for en tålmodighet du har , blir sååå imponert av deg, klem fra Bente :O)

Pixi sa...

Ja jag säger då det , vilket jobb och så många moment, nää det får va så för min del men när det är färdigfärgat o tvättat då kan jag tänka mej att spinna lite för känslan på slända men inte så det räcker till nåt större plagg , det överlåter jag till er som är proffs, hehe..Ha en härlig helg, kram =)