måndag 16 januari 2012

Mina Nepal tofflor försvinner!!

Min svägerska var några år i Nepal, Katamandu, och jobbade. Ett år fick jag dom här tofflorna i julklapp, jätteskön. Dom blev bara mer bekväma efter något år sen dom helt format sig efter mina fötter. Den smarta lilla plösen bak gör att dom är så mycket lättare att ta på sig, det är bara att stoppa in foten och dra.

Men den röda ulliga insidan har nästan helt försvunnit. Det är bara om man vet den varit där som man kan se den..

Och vad med den tjocka sulan under, den var minst 5 mm tjock. Nu lämnar jag små minnesrester efter mig när jag går. Då, när dom var nya var sulan så tjock att jag fint kunde vara ute och gå med dom i snön, med 20 minusgrader..

Det var då det.. nu sticker den ena stortån snart ut, det är inte aktuellt med en tur till sopptunnan en gång med dom här på fötterna, inte om sommaren heller.. Så, nu till frågan, hur lagar jag dom här? Jag skulle så gärna haft dom i några år till. Visst kan jag sy på en sula men det blir inte det samma. Kan man tova/ filta ihop något, eller?

10 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka goa tofflor. Fast jag måste erkänna att jag blev lite mer nyfiken på din svägerska som bott i Nepal. Jag har varit på väg dit ett par gånger men antingen har dom börjat kriga eller så har någon här hemma blivit sjuk - jag skulle så gärna vilja komma dit!
Men tofflorna ÄR verkligen fina!
Agneta kram

margaareta wårenius sa...

så sköna tofflor!!!!!!!!
Klart du kan tova ihop dom underifrån
och sy för hand med björntråd.

margareta

Lisa sa...

Du FÅR inte kasta dem!!! Vilka supermysiga tofflor! Inte för att jag är någon expert, men Margareta här ovan har ett bra tips. Så händig som du är fixar du det galant!
Hi hi hi, härligt med din TV-förvirring. jag kan se dig framför mig när du springer för att kolla Midsomer ;-) Det var ett avsnitt helt i min smak, jag blev tvungen att plocka fram CD:n med Svansjön på söndag.
Nej du, nu ska jag lägga ner för ikväll. Det blev sent på jobbet och att avsluta med ett 1,5 timmar långt krismöte är inte det roligaste jag vet...

Godnattkramar från Lisa

Åshild sa...

Kanskje du skal kontakte Tovepia. Hun tover ganske mye.

Ellers jeg jeg velidg imponert over alle garnprosjektene dine.

Ann-Sofie sa...

Hmmmmm - det känns rätt mycket som ett nålbindningsprojekt som sedan tovas. Jag måste prova. Funkar det så hör jag av mig. Tack för att du lade upp bilderna! Bra inspiration.

Mimmi Hek sa...

Du är väl duktig på allt handarbete så du kan säkert tova till en ny sula. då kan du ha dom i många år till.
Kram

Guri sa...

Tror nok at du kan lappe dem under med ny ull, men vet ikke hvor godt det vil sitte. Men hvorfor ikke ta dem med til en skomaker og få han til å legge på nye, tykke såler for deg?

Anonym sa...

kjøp vanlige lærsåler eller lag de selv og sy fast under.. hullet stopper du med ulltråd først, slik du stopper lester.. : )

de er for fine til å kastes !!!

Anita Tørmoen sa...

Disse må da kunne repareres:) Kjempefine er de i alle fall!

Marita sa...

Og om du ikke vil ulltove en såle,kan du strikke en stor firkantet lapp, tove den og så klippe ut en såle som passer under og sy den fast.